7 July 2011

2 Cerita Pasal Kartun :)

Assalamualaikum Bloggers-Blogger ^^

Entri ini merupakan Entri Enjoy ^___^

Hari ini saya mahu cerita pasal kartun-kartun yang terdapat dalam siaran Televisyen bagi area Malaysia. Bunyi seperti kebudak-budakkan. Haha !!! Peace No War :'>

Ada banyak cerita kartun di area Malaysia. Ada cerita, Detective Conan. Cerita inilah yang merupakan cerita yang paling saya minat. Kita fokuskan cerita kartun kita ni untuk siaran Televisyen berbayar sahaja lah iaitu ASTRO dan di bawah ASTRO ini pula ada anak didik dia yang kecil dan ceria, ASTRO CERIA. Dalam ASTRO CERIA ni kalau kita tonton, memang tak akan pernah terlepas cerita kartun dalam sehari. Dalam sehari tu mesti ada cerita kartun. Bolehlah release tension setelah seharian bersekolah :D

Dalam ASTRO CERIA ni ada banyak cerita kartun. Antaranya ialah Detective Conan, Doraemon, Dragon Ball dan One Piece. Dalam banyak-banyak senarai ni saya cuma lebih berminat kepada cerita Detective Conan dan Dragon Ball. Cerita Doraemon ni adalah sikit-sikit perasaan minatnya. Hehehe ^__<

Jom tengok sekali imbas gambaran ataupun salah satu gambar potret bagi cerita kartun ni :D

Cerita Kartun Pertama :-
Detective Conan

Cerita Kartun  Kedua :-
Doraemon
Cerita Kartun Ketiga :-
Dragon Ball
Cerita Kartun Keempat :-
One Piece
Cerita Kartun Kelima :-
Naruto

Macam mana dengan entri hari ini? Harap kamu terhibur lah ya dengan entri enjoy ni :)

Babai...

2 comments:

Solehah_SS97 said...

Detective conan yang terbaik!!=)

Aiman Afnan Bin Mohd Asri said...

@Solehah_SS97
Sokong-sokong. Detective Conan tetap yang terbaik :D