16 December 2011

2 Facebook Timeline :3

Sumber Imej : Tumblr

Assalamualaikum kawan-kawan.

Mesti ramai yang sudah tahu dan belum tahu pasal Facebook Timeline ni kan? Okay. Afnan terangkan. Facebook Timeline ni merupakan newlook untuk profil Facebook. Ianya umpama macam terowong masa. Kawan-kawan boleh tengok status yang sudah lama ataupun lebih dikenali sebagai older post. Umpamanya, kawan-kawan boleh rewind masa lampau kembali :3
Inilah Facebook Timeline >.<
Klik untuk tranformasi berganda :)

Kalau kawan-kawan nak guna Facebook Timeline ni, jom ikut cara ni :3
1. Pastikan kawan-kawan log in Facebook masing-masing. Kalau dah, pergi ke web ini : http://facebook.com/about/timeline
2. Selepas ini, kawan-kawan akan nampak page macam ini pulak. Ikut je arrow yang Afnan dah buat tu dan klik.
3. Nanti kawan-kawan akan terus ke your own profile. Kat situ, kawan-kawan editlah macam mana sekalipun.
4. Dah siap edit tu. Klik je button apply kat atas tu. Dah siap ^.^
Untuk makluman, pada 23 hb Disember ini nanti, profile Facebook akan automatik bertukar kepada Facebook Timeline. No more kompromi. So, selamat menjalani Timeline ^O^

Satu lagi. It's an officially skin from Facebook :3

Itu sahaja dari Afnan. Babaiii..

2 comments:

Wanaa Nana said...

thank you!!!!!!!! ^.^

Aiman Afnan Bin Mohd Asri said...

@Wanaa Nana
Welcome !!!! ^.^