16 July 2011

0 Windows 7 Home Premium :)

Assalamualaikum kawan ^^

Hari ini saya mahu menaip entri pendek sahaja. Entri ini sekadar untuk membuat promosi. Oh la~la~la :D

Saya mahu share kegembiraan saya dengan semua pengunjung blog ini. Yahoooo !!!

Ingat lagi entri saya yang lepas. Kalau nak tengok entri yang lepas itu, bolehlah klik link sini.

Saya telah berjaya upgrade windows saya dari Starter ke Home Premium. Windows 7 Home Premium ini mempunyai lebih banyak kelebihan dari Windows 7 Starter. Ada banyak jenis Windows 7. Saya sudah susun jenis Windows 7 ini mengikut turutan kelebihannya.
  1. Windows 7 Starter
  2. Windows 7 Home Basic
  3. Windows 7 Home Premium
  4. Windows 7 Professional
  5. Windows 7 Ultimate
Windows 7 Starter dan Home Basic itu biasanya diberi secara free dalam laptop atau komputer yang dibeli. Namun, kedua-duanya mempunyai sedikit kekurangan. Jenis Windows 7 yang mempunyai lebih banyak kelebihan ialah Windows 7 Ultimate. Windows 7 Ultimate harganya lebih tinggi dari jenis Windows 7 yang lain. Silalah buat pilihan yang tepat sebelum upgrade windows kamu :'>

Saya sudah print screen screenshot...

Babai dari saya :'>

7 July 2011

2 Cerita Pasal Kartun :)

Assalamualaikum Bloggers-Blogger ^^

Entri ini merupakan Entri Enjoy ^___^

Hari ini saya mahu cerita pasal kartun-kartun yang terdapat dalam siaran Televisyen bagi area Malaysia. Bunyi seperti kebudak-budakkan. Haha !!! Peace No War :'>

Ada banyak cerita kartun di area Malaysia. Ada cerita, Detective Conan. Cerita inilah yang merupakan cerita yang paling saya minat. Kita fokuskan cerita kartun kita ni untuk siaran Televisyen berbayar sahaja lah iaitu ASTRO dan di bawah ASTRO ini pula ada anak didik dia yang kecil dan ceria, ASTRO CERIA. Dalam ASTRO CERIA ni kalau kita tonton, memang tak akan pernah terlepas cerita kartun dalam sehari. Dalam sehari tu mesti ada cerita kartun. Bolehlah release tension setelah seharian bersekolah :D

Dalam ASTRO CERIA ni ada banyak cerita kartun. Antaranya ialah Detective Conan, Doraemon, Dragon Ball dan One Piece. Dalam banyak-banyak senarai ni saya cuma lebih berminat kepada cerita Detective Conan dan Dragon Ball. Cerita Doraemon ni adalah sikit-sikit perasaan minatnya. Hehehe ^__<

Jom tengok sekali imbas gambaran ataupun salah satu gambar potret bagi cerita kartun ni :D

Cerita Kartun Pertama :-
Detective Conan

Cerita Kartun  Kedua :-
Doraemon
Cerita Kartun Ketiga :-
Dragon Ball
Cerita Kartun Keempat :-
One Piece
Cerita Kartun Kelima :-
Naruto

Macam mana dengan entri hari ini? Harap kamu terhibur lah ya dengan entri enjoy ni :)

Babai...

6 July 2011

0 Upgrade Blog

Assalamualaikum bloggers :D

Apa khabar? Harap sihat-sihat selalu.

Semalam baru sahaja selesai upgrade blog. Comel tak? Tema header adalah Detective Conan. Cerita kartun paling famous di Astro Ceria :'>
Siapa yang tak kenal Detective Conan? Kalau tak atau kurang kenal, bolehlah tengok kat bawah ni :)

Budak yang berkaca mata itulah Detective Conan ^^

Emm... Semakin lama berbloging ni, rasa malas pula nak taip entri lagi. Namun, InsyaAllah akan saya cuba juga untuk menaip dengan gigih. Oh La~La~La  ~_~

Follower pun cuma ada 63 je. Hehehe :D Tahap rendah lagi. Tiada masa sangat nak blogwalking kat blog lain. Kepada sesiapa yang follow blog saya, tapi saya belum follow blog korang. Harap bersabar ya ! Saya tiada masa sekarang ni. If I have time, I will follow you back. We will play follow you and follow me back ^__< 

Entri sampai di sini sahaja. Semoga bertemu lagi. Babai @_@