4 August 2012

3 Yeay! Ramadhan :)

Assalamualaikum kawan-kawan.


Mungkin entri ini agak terlewat kot. Apa-apa pun, Afnan masih lagi sempat rasanya nak ucap "Selamat Berpuasa". Macamana ngan puasa? Ada ponteng tak? Jangan ponteng-ponteng tau. Nanti Allah S.W.T marah tau.

Oleh kerana ni bulan Ramadhan. Jadi Afnan nak cerita pasal bulan Ramadhan ni. Kay.  Before tu, hows the terawih? Ada tinggal? Hope tak adalah kan. Amin..

Bulan Ramadhan merupakan salah satu daripada bulan yang paling digemari oleh para manusia terutama kanak-kanak tetapi tidak bagi para Syaitan. Yelah. Time bulan Ramadhan ni lah, Syaitan-Syaitan ni kena masuk jail. Wuhuu. Padan muka. Bagi kanak-kanak pula, mereka suka sebab dah nak dekat raya. Betul tak? Bahang raya dah terasa sekarang ni tau biarpun masanya masih panjang lagi. Tak percaya? Try dengar radio. Banyaklah lagu raya yang on air sekarang ni.

Dalam bulan Ramadhan, puasa merupakan satu ibadah wajib di siang hari manakala Solat Sunat Terawih pula sebagai ibadah sunat di malam hari. Meriah kan bulan Ramadhan? Sebenarnya ada banyak faedah apabila kita berpuasa ni.

Antara faedahnya, kita akan dapat melatih nafsu kita. Kita juga akan dapat berdiet. Oh maii..

Afnan malas sebenarnya nak menaip panjang. So, kita end today je lah ya :)

Bye..

3 comments:

Fiqah Yassin said...

Selamat berpuasa :D

Fiqah Yassin said...

Selamat berpuasa :D

Aiman Afnan Mohd Asri said...

@Fiqah Yassin

Fiqah pun. Selamat berpuasa jugak :)