30 May 2014

0 Orientasi 2014/2015

Assalamualaikum and hai!
Minggu orientasi KMPk dah nak sampai ke penghujungnya. Macam macam yang dilalui oleh kitaorang selaku ajko engkorang wahai adik adik kmpk sekalian. Dimulakan masa yang sesi team building. Huih. Ramai yang anggap team building semua ni tak penting tapi sebenarnya tu lah satu satunya aktiviti yang paling penting untuk latih para ajko bila nak jalankan tugas kelak.
Kitaorang terpaksa melayan kerenah adik adik kmpk yang pelbagai sejak dari hari yang first sampailah ke hampir hujung sesi orientasi ni. Yang time post mortem masa hari pendaftaran tu. Ada ajko yang bagitahu katanya ada student tak boleh pakai baju yang besar besar sebab doktor tak bagi. Erk. Apa kehe nya. Tu tak termasuk yang homesick. Dan macam macam lagi lah...
Lepas tu, ada pulak malam yang kitaorang, para ajko sekalian kmpk kena post mortem bersama para alumni sehingga hampir pukul 4 pagi. Habis post mortem yang malam tu, on the way nak balik bilik. Tup tup. Dah ada yang bunyikan siren. Huih.
Macam macam lagi lah. Ada student yang ... Ya. Tak tahu sebab apa. Jenis manusia yang suka letak pinggan diatas penutup tong "letak" pinggan. Please lah. Kot ye pun. Mohon hormat pengurusan cafe. Ni tak pasal pasal orang cafe tu pulak nak kena bukak penutup untung korang.
Dan pengalaman yang paling best ialah time yang TTK a.k.a Tugas-Tugas Khas. Kitaorang cuma duduk dalam IT lab pastu key in data. Best yoo! Dapat tengok nama student, nombor telefon student dan gambar passport student xD Tu keistimewaan kitaorang :p
So. Itu je lah. Harap adik adik kmpk semua dapat jaga kad matrik korang yang lawa tu. Warna kuning siap bercorak lagi. Lawaaa! Kad matrik kami, KMPkians yang batch 13/14 ni cuma warna biru serupa cam background gambar passport je tau.
Pas tu. Tema baju kolej tahun ni warna merah-hitam dan biru-kuning. Beg warna merah. Dan yang perempuan dapat tudung warna merah. Aaaaaa. Untunglaaa korang adik perempuan.
Jadi. Itu je lah dari Afnan. Byeee! Selamat menempuh alam baru wahai adik matrik kmpk 14/15 tak kiralah samada PST atau PDT.

No comments: