13 December 2014

2 Minggu akhir

Assalamualaikum.

Minggu depan dah last week untuk lecture. Minggu minggu depan pulak dah study week. Pastu exam. Pastu balik semenanjung. Yeay!
studyhard.jpg (400×239)
Tak lama dah nak final. Tak lama dah nak tamatkan sem 1. Tak lama dah nak ...

Goodluck untuk diri sendiri!

Jadi, marilah menyibukkan diri dengan nota-nota, tuto, projek dan juga assignment saat akhir. Mari usaha lebih. Kurangkan berFb. Heh :3

Itu je. Bye.

5 December 2014

2 Trip to Sabah

Assalamualaikum dan hai uolls.



I want to tell you a story. Cuti hujung minggu hari tu kan, Afnan pergi Sabah. Best best! Sebenarnya kan, boleh lah dipanggil "surprise trip". Afnan plan ngan abah. Tiada siapa pun tahu Afnan pergi sini waima ma sekalipun. Top secret XD
Sabah ni best. Keliling dia semua laut.





Lagipun, trip ni sekejap je. Afnan pergi malam hari Jumaat dan balik pada petang hari Ahad. Dalam dua hari gittew. Thanks to Azmil sebab tolong hantarkan.

Sampai sampai je kat sana. Semua teruja to see me :p Haha. Okaylaa. Tak teruja sangat. Cuma yang bestnya berjaya plan misi ni dengan abah. Dan hasilnya. Unexpected. Ingat dah bocor before sampai Sabah. Maybe lepas ni boleh ke Singapore pulak ke kan. Hong Kong kaa. InsyaAllah. Okay. Lepas je sampai sana, Afnan tunggu kat airport lebih kurang setengah jam. Sebabnya abah already plan ngan diaorang nak pergi "makan roti canai". At last, abah pura pura buat sesat kat airport. So, Hai hai je lah kan XD














So, esok paginya. Kami teruskan journey kami ke Kundasang. Okay. Kundasang kot namanya. Best. Kami pergi tengok Gunung Kinabalu. Tapi sedihnya, awan tebal cover itu gunung.




Kami pergi Kinabalu Park. Sambil tu melawat botanical garden.

























Kami pergi Desa Dairy Farm. Lawatan singkat. Kalau nak rasa ala ala New Zealand, bolehlah ke Desa Dairy Farm. Kalau ada kesempatan, dapatlah selfie dengan lembu kat sana xD











Dan. Keesokan paginya pulak, perjalanan disambung lagi. Kali ini di pack. Sebab boarding time dalam pukul 3:40 petang. Sebenarnya, plan nak jumpa sorang kawan matrik pagi tu. Dia study kat UMS. Dan kebetulan dia ada event kat gaya street. But, abah tak jumpa mana itu "gaya street". So, Afnan tak dapatlah jumpa dia. Nak sedih ke tak nak? T^T

So itu je lah. Haa. Part nak balik ni paling lucu kot. Afnan tersalah beratur kat barisan pelepasan untuk ke penerbangan yang bukan Malaysia. I mean like Hong Kong and Singapore. Perasannya bila dah berada kat tengah barisan tu. Patutlah semua yang beratur tu mat mat salleh. Haha. Kalau sebelum ni before balik ke Sarawak, tertinggal mykad ngan boarding pass kat tempat imigresen. Bahaya sangat :3

So, bye bye :)