8 May 2016

0 Relax Dulu, Enjoy la muda lagi

8 Mei 2016

Assalamualaikum dan hai korang.
Selesai sudah program MT UPSA 15/16 bagi semester ni *tahniah dik*
Program lain dari yang lain. Kalau dulu forum mengenai ikhtilat dan cinta kampus. Sekarang ni mengenai program "kesihatan". Tahniah! Ada banyak lagi program menunggu di masa hadapan tu

Pada pagi tu, kita ada talk kesihatan yang menampilkan dua tetamu istimewa, Dr Elliana dan Dr Firdaus. Sorang pakar dalam STD (Sexual Transmitted Disease) dan sorang lagi dalam TB. Siap ada target tu untuk TB😏
Macam macam soalan keluar. Macam macam laa *tak ingat*. Dan banyak input juga. Nasib ja datang lambat time tu.

Dan ada juga pemeriksaan kesihatan percuma. Siap ada ujian saringan HIV. Aiman paling teruja nak check yang tu. Iolls bebas HIV. Semua kaunter pergi ziarah. That moment masa ukur tinggi tu. Rasa dulu pernah ukur 158. Tadi ukur depan nurse dah jadi 156.6 *boleh pula main tukar*😂
Di stesen kedua tu pula, jumpa Dr Elliana. "Bagus eh Aiman takde stress stress". "Berat normal" *sangat normal*. "Sugar pun okay".😁
Di stesen ketiga (saringan HIV) tu pula, seronok ja tengok nurse tu ambik darah. Heh :3
Oh ya. Makanan ajk juga sedap. Ayam kecik kecik yang gerai UPSA tu pun sedap😋

So. Itu ja. Byeee.

2 May 2016

0 Unimas International Night 2016 #UIN2016

Assalamualaikum dan hai korang😍

30 April hari tu ada event Unimas International Night 2016. Excited datang dari kolej semata-mata nak rasa masakan international. Tapi sebab waktu tu dah lewat kan. Makanan semua dah habis😕

Jadi cuma dapat bergambar je. Gambar yang dengan bendera Brunei ni kalau ikutkan tak pun rancang ada mereka semua ni. Tapi that Indonesian girl (correct me if i'm wrong) ni la yang ajak semua tu😅. Hajat pada awalnya nak suh ambik ngan si Ruzaimi tu ja. Tapi okay juga. Baru kena dengan "international" tu 😁


Haa. Yang bawah ni pula dengan teman teman dari Indonesia. Dari pakaian diaorang pun saya sudah tahu. Mula mula nak ambil gambar dengan dua orang yang baju coklat tu ja (sebab depa sedondon), tapi yang pinky girl tu cakap mau join jugak. Serba salah pulak kalau tak ajak😅. Teruih two boys and girls. Yeah!


That pinky girl asked us to do freestyle. So ya. Sangat freestyle😛


Yang di tengah tu la budak tu. Nama dia Caca kalau tak silap🙂


Event yang menarik. Best la so far. Tahniah director!

So bye bye *jangan rindu*