14 December 2013

1 Alhamdulillah :)

Assalamualaikum dan hai!
Hari selasa lepas bersamaan dengan 10 Disember hari tu, result PSPM 1 diumumkan.
Sebelum harinya dan pada hari tersebut sebelum result tu keluar, hanya Allah je yang tahu debaran menunggu keputusan tu. Maklumlah result PSPM 1 tak boleh nak check online . Dalam diri ni dah berbisik kata jangan lah result macam UPS hari tu. UPS yang hari tu pun result hampir semuanya FAIL T^T. Hancur harapan. Tengok orang lain semuanya result gempak gempak. Time tu, seriously. Jealous yang teramat sangat. Classmate semuanya tunjuk result diaorang. A fizik. A chemist. A math. Bla bla bla. And I was like. Hmm. Kayyyyyy.
Dan tibalah detiknya. Pukul 4 petang. Sepatutnya keputusan diumumkan pada pukul 10 pagi. Tapi dia bergantung pada kolej masing masing. Pagi tu apa yang lecturer ajar semuanya buat tak layan. Masing masing kalut check phone. Manalah tahu ada mesej masuk bagitahu berapa pointer kan. Dan Afnan. Alhamdulillah. Keputusan jauh lebih baik dari UPS dan no more FAIL. Afnan dapat pointer 3 and above. Kecewanya sebab tak dapat nak bagi capai ma ngan abah punya target : 4 flat! So sorryyyyy. Tapi still Alhamdulillah. Thank you Allah :) Bersyukur sebab mungkin dah memang banyak tu usaha kan..
Sekarang Afnan teruskan pengajian untuk PST lagi. Dan ini sem akhir. Habis dalam bulan 4 ni. Pastu dalam bulan 9, sambung degree :D Doakan kita dapat 4 flat untuk sem 2 ni, koranggg ^^v
Okaylah. Itu sahaja catatan dari Afnan. Byee ^^

1 comment:

nuratika aziz said...

Amin.Insya-Allah Aiman boleh dapat 4 flat.Jyeah :D