21 April 2011

0 Alhamdulillah ^__^

Assalamualaikum kawan-kawan blogger dan facebook ^__^

Macam mana???

Ada yang masih lagi termenung??

Mungkin memikirkan bilalah Tuan Empunya Blog ini akan menceriakan blognya.
Jawapannya : Diharap bersabar. Saya terlampau sibuk sekarang ini. Sibuk dengan FB dan homework yang setinggi gunung Everest.

Hari ini saya mahu sambung entri yang lepas. Saya ada taip satu entri yang mengatakan berkhemah ini BEST !!!
Wohoooo!!! Memang sangat BEST!!!

Best Best mana pun, saya tetap ditimpa demam T___T (Kesian kan???)

Saya demam lebih kurang 3 hari. Hari mula (Isnin), hari akhir (Rabu). Tapi, hari ini saya sangat happy. Saya sudah sembuh!!! Alhamdulillah ^__^

Alhamdulillah ^__^

Last message from Aiman : Kalau anda hendak berkhemah... Tanya pada diri anda! Adakah anda cukup lasak!

Itu sahaja dari saya :) Byeeeeeee 2x

p/s : Taip laju-laju. Exercise tangan  <<<<<


17 April 2011

0 3 Hari Perkhemahan Di Kem Etnobotani

Assalamualaikum kawan-kawan....

Setelah berhari-harian tidak bertemu, kali ini kita bertemu kembali. Hari ini saya menaip entri dengan penuh semangat biarpun keletihan ditambah dengan demam. Hari ini saya mahu mengepilkan isi demi isi berkenaan dengan tajuk di atas.

Selama 3 hari 2 malam, saya berada di Kem Etnobotani. Mari mendengar cerita dari saya. Semoga terhibur ^___^


Bermulalah Al-Kisah.....

Kami bertolak ke sana dengan menaiki trak Jabatan Pertahanan Awam. Siapa kenal trak JPA ini, angkat tangan??

Banyak aktiviti di sana. Rugi buat sesiapa yang tidak pergi. Best! Memang Best!!!
  1. Tidur atas jalan tar yang empuk.
  2. Masuk hutan
  3. Masuk dalam gua yang sangat gelap sambil main lumpur. TIDAK DIBENARKAN MEMBAWA LAMPU SULUH
  4. Jalan seorang diri dalam hutan. Like this activity 2x. TIDAK DIBENARKAN MEMBAWA LAMPU SULUH
  5. Rock Climbing
  6. Flying Fox
  7. Kalau Berpacaran
Itulah antara aktiviti yang kami lalui di sana. Seharian kami tidak dapat tidur. Kalau tidur, cuma 20 minit. Itu pun kena bersedia. Tidur dengan kasut. Memang tidak selesa langsung. Ditambah pula, dalam khemah ada pasir.

Satu hari tu, jurulatih kami menyuruh kami untuk tidur atas jalan tar. Hari pertama memang kami tak nak. Tapi, bila tiba hari kedua, semua berebut nak tidur atas jalan tar. Maklumlah, jalan tar lebih empuk dari tilam. Ada yang tidur sambil berdengkur.... Itulah pengalaman yang paling best. Hahaha :)

Setakat ini sahaja entri saya. Jari sudah tidak larat untuk menaip lagi... Bye Bye

Last but not least, Tahniah buat skuad PBSM. Congrats!!!

3 April 2011

0 Blog Sedang Dikemaskini !!!

Assalamualaikum semua...

Maaf seandainya blog ini terasa simple bagi kalian. Blog ini masih lagi di dalam proses penambahbaikan. Harap Maklum !!!

2 April 2011

0 Acer Iconize : My Favourite Icon

Hello every readers... Assalamualaikum :D *Abaikan kesalahan bahasa inggeris ini*

Hari ini saya mahu taip satu entri tip top. Baru-baru ini saya telah menyertai satu pertandingan anjuran Acer Malaysia. {Tell Us Your Icon}

Seramai 93 orang telah menghantarkan karyanya. Hehehehe... Saya juga tergolong di dalamnya :) Pengumuman pemenangnya akan diumumkan pada 8 April 2011. Doakan semoga saya berjaya dalam pertandingan ini !!!

Pelbagai hadiah disediakan....




Inilah icon saya... My father <3
Klik gambar untuk membacanya!!!


DOAKAN SEMOGA SAYA BERJAYA...
AMIN....

1 April 2011

0 Testing + Cubaan

Hip Hip Horey !!!

Assalamualaikum dan selamat petang....

Hari ini sudah termakbul jua hajat saya untuk menukar header yang baru. Terasa puas pula apabila asyik melihat header yang sama. Header ini saya gabungkan dengan dua prinsip dan perisian milik Adobe.

  1. Adobe Photoshop CS2
  2. Adobe Illustrator CS4
Macam mana dengan header ini? Menarik?

Ini baru cubaan atau dalam bahasa english miliknya "testing". Nanti saya mahu mencuba untuk membuat header yang lebih menarik dengan menggunakan perisian Adobe Flash CS3 Professional. Biar nampak gerak-gerak sedikit. Barulah lebih menarik....
Perancangan ini Insya-Allah. Saya akan cuba belajar melalui guru GOOGLE.

SAYA BUDAK BARU BELAJAR,
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN.

SEANDAINYA INI PENUTUP KATA DARI SAYA....
SEMOGA KITA BERTEMU LAGI.
BYE-BYE