29 November 2011

0 Dont Pish Me! I Hate You :P

Assalamualaikum kawan-kawan.

Saya nak kongsi dengan korang satu add ons. Add ons yang paling bagus dan berkesan. Korang bolehlah install add ons ini kat browser Google Chrome. Add ons ini untuk security korang. Add ons ini dicipta oleh Cyber Security Malaysia. Namanya DontPishMe. Korang boleh dapatkan add ons ini di Chrome Web Store yang berdekatan dengan anda. Fully Free. ^__^ Lepas dapatkan add ons tu, jangan lupa install pula :)

Untuk memudahkan pencarian korang, saya sertakan link nya ya! Klik je kat situ.
DontPishMe

Syarat utama : Pastikan korang menggunakan browser Google Chrome. Jangan guna Internet Explorer atau Mozilla Firefox pula. Add ons ini hanya untuk Google Chrome tau. Kalau tak ada Google Chrome, bolehlah ringankan cursor untuk download di sini.

Cara untuk mengInstall :

Pertama. Korang klik link yang saya beri tadi. DontPishMe. Ikut seperti gambar di bawah.
Kedua.
Ketiga. Selesai sudah. Tahniah! Anda sudah berjaya >.<

Add ons ini sangat sesuai bagi mereka yang sering kali menggunakan perkhidmatan Online Banking. Ini dapat mengelakkan korang daripada menjadi mangsa jenayah siber atau penipuan siber. p/s : Sama je bunyinya >.<'

Okay. Itu sahaja dari saya. Kalau ada sebarang kekurangan dalam entri ini, bolehlah turunkan komen korang kat sini. Bagi penambahbaikan ke. Hehe ^^

Tadaaa :)

Jom bantu saya. Klik sahaja link di bawah :D

#Ringan sama di klik. Terima kasih untuk jasa anda dari saya :)

26 November 2011

2 Facebook Kenakan Bayaran?

Assalamualaikum kawan-kawan.
Sumber Imej : Google Malaysia
Entri ini pasal Facebook. Selamat Membaca!

Setiap kali saya log in Facebook. Pasti ada sahaja berita atau pun khabar-khabar angin yang kurang menyenangkan. Siapalah penyebar khabar angin yang menarik perhatian ni? Ada sesiapa yang nak mengaku? *Angkat kaki. Kih :3

Kalau dulu, keluar wind news terfamous yang menyatakan Facebook akan ditutup. Kalau tak silap saya, pada bulan tiga rasanya. Ada satu nota kecil secara sengaja mahupun terpaksa telah dipaste pada wall post kita mahupun rakan kita. Wind news itu tersebar sehinggalah akhir bulan tiga. Pada bulan April, keadaan Facebook masih berada dalam keadaan asal. Tidak kena tutup pun. So, siapa penyebar berita tipu ini, hah? Wind news famous ini boleh buat orang sakit jantung tau tak? =.=* So, please stop of playing with this kind of wind news. If the owner of Facebook know, you might get an expensive summons. Always think before doing something, okay! Baru-baru ni pun, berita ini hampir tersebar!

Kedua, setelah sekian lama saya tidak log in Facebook, home wall post saya habis penuh dengan gambar-gambar kurang menyenangkan. Korang semua pun mungkin sudah tahu juga kan? Gambar L*C*H. Semua gambar L*C*H yang melekat di home wall post itu sudah saya remove and tag sebagai SPAM. Ambek kau? Lain kali, jangan lah nak melekat kat situ. Nasib baik, saya terlupa nak SPAM pemilik akaun Facebook tu. Kalau tak, sudah lama Facebook lambai tangan kat kau :P Apa punya gambar lah yang kau tu upload. Lain kali, upload lah gambar Eye On Malaysia ke? Kan comel gitu! Ini tidak,....

Ketiga. Wind news yang baru saya tengok pada hari ini. Kepada semua pengguna Facebook, jangan cepat sangat menggelabah dengan mengepost wind news tu pada wall korang. Siapalah pencipta wind news itu, hah! Memang betul-betul nak bayar saman dari Founder Facebook.Com ke? Eeh! Hello sikit. Saman itu bukan sikit ya. Paling sikit pun, DUA PULUH bilion je.

Untuk pengetahuan semua, Facebook akan tetap free. Klik gambar di bawah untuk tumbesaran!
It's free and always will be.

Contoh Wind News :
=======================================================
PERHATIAN!!!COPY DAN PASTEPERHATIAN!!!COPY DAN PASTE
PESANAN INI SEBELUM TENGAH
MALAM NI.. APABILA ANDA ON9
ESOK PAGI, ANDA AKAN ... DIGESA
UNTUK INFO BAYARAN ... INI
... ... ADALAH RASMI WALAUPUN
KURANG BERITA..FACEBOOK AKAN
BERMULA CAGARAN TERHUTANG
KEPADA PERUBAHAN PROFIL
BARU.. JIKA ANDA COPY & PASTE
INI DI WALL ANDA ,ICON ANDA
AKAN TUKAR WARNA BIRU DAN
FACEBOOK AKAN BAGI PERCUMA
UNTUK ANDA.SILA PAS PESANAN
INI JIKA TIDAK MAHU AKAUN
ANDA AKAN DELETE JIKA ANDA
TIDAK MEMBAYAR......
PESANAN INI SEBELUM TENGAH
MALAM NI.. APABILA ANDA ON9
ESOK PAGI, ANDA AKAN ... DIGESA
UNTUK INFO BAYARAN ... INI
... ADALAH RASMI WALAUPUN
KURANG BERITA..FACEBOOK AKAN
BERMULA CAGARAN TERHUTANG
KEPADA PERUBAHAN PROFIL
BARU.. JIKA ANDA COPY & PASTE
INI DI WALL ANDA ,ICON ANDA
AKAN TUKAR WARNA BIRU DAN
FACEBOOK AKAN BAGI PERCUMA
UNTUK ANDA.SILA PAS PESANAN
INI JIKA TIDAK MAHU AKAUN
ANDA AKAN DELETE JIKA ANDA
TIDAK MEMBAYAR
=======================================================
*Saya copy dari Facebook Rakan Saya :D

Okay. Itu sahaja dari saya. Jangan terpedaya dengan khabar angin itu. Semuanya tipu!

Babai!

p/s : Harap Founder Facebook tak akan saman saya sebab taip entri macam ini :)

Klik sini :
http://www.churpchurp.com/aimanafnan/share/gayahidupsihat

25 November 2011

0 Hanya Dot and Dot

Dot and Dot

Apa yang saya mahu taip di sini?

Dot and Dot

Saya tiada idea!

Dot and Dot

Cubalah beri cadangan.

Dot and Dot

Sampai sini...

Hanya Dot and Dot!

14 November 2011

0 Naik 0.25!

Assalamualaikum kawan-kawan.

Dalam entri ini, saya nak ucap terima kasih kepada mereka yang klik nuffnang saya. Ooh! Terima kasih budak comel :)

Nuffnang saya naik RM0.25 sahaja. Walaupun sedikit, nilai ini amat bermakna bagi saya. Terima kasih sekali lagi kepada mereka yang sudi klik nuffnang comel saya.

Jangan lupa untuk meringankan cursor korang untuk klik link churp churp saya di bawah ini pula. Budak ini masih lagi study fungsi churp churp =.=
Klik nuffnang sekali. Cheeeese :)


p/s : Jom ringankan cursor korang.

Itu sahaja. Babai.

13 November 2011

2 SPM Esok!

Assalamualaikum kawan-kawan.

Tiada apa yang saya mahu taipkan di sini. Just mahu ucap wish kat pelajar tingkatan 5 di negara tercinta ini, Malaysia.

Krew Aiman Afnan Official mengucapkan :
Selamat Menyambut Hari SPM kepada semua pelajar tingkatan 5.
Semoga Berjaya Dalam SPM Ya!

Okay. Seperti biasa. Ada exam. Ada tip kan. Jom scroll ke bawah sikit.

Saya mahu share beberapa tip untuk korang. Mungkin boleh dijadikan panduan.

  1. Pastikan korang mendapat rehat yang cukup. Jangan study hard sehingga late night. Just Study Smart.
  2. Masuk dewan peperiksaan dengan reaksi muka yang ceria. Buat emoticon gembira macam ni ^__^ *Pastikan bibir sama panjang. Baru comel. Hihi :)
  3. Tegur pengawas peperiksaan yang berada berhampiran dengan korang. Tunjuk peace pun boleh. Mintak akaun Facebook mereka ke. URL blog mereka ke. Mungkin twitter mereka. p/s : Jangan guna tip ini dalam dewan peperiksaan.
  4. Baca Bismillah dan Doa Penerang Hati sebelum menjawab soalan exam. Hanya untuk orang beragama Islam.
  5. Berikan sepenuh tumpuan pada kertas soalan sendiri. Jangan cuba-cuba tengok jawapan kawan di sebelah. Kalau nak jugak tengok jawapan kawan di sebelah, mintak izin dengan pengawas peperiksaan.
  6. Pilih jawapan yang betul sahaja bagi soalan objektif. Jangan pilih jawapan yang salah. Bagi soalan subjektif, tulis jawapan yang betul sahaja. Jawapan yang salah, sila simpan di rumah. Jangan bawa masuk ke dalam dewan peperiksaan.
  7. Selesai sahaja sesi menjawab, jangan bincang jawapan korang dengan kawan-kawan. Ini bagi mengelakkan kedatangan Mr. Stress dan Mrs. Stress.
  8. Jangan tinggal solat. Solat itu tiang agama. Jangan lupa untuk menunaikan solat sunat hajat. Minta pertolongan daripada Allah S.W.T agar dipermudahkan untuk memilih dan menulis jawapan yang betul.
  9. Bagi soalan subjektif, tulis jawapan korang dengan pen samada pen biru atau hitam. Gunakan pensel hanya untuk menjawab soalan objektif. Pensel 2B sahaja. Jangan pensel warna mahupun crayon. Nanti korang akan dijemput untuk keluar dari dewan peperiksaan oleh pengawas peperiksaan yang comel itu.
  10. Akhir sekali, tawakal dan berdoa.
  11. Last but least, Semoga Berjaya Dalam SPM :)
Kepada yang sudah membaca entri ini, ringankan cursor untuk klik Churp Churp dan Nuffnang saya. Still zero sen. T___T

Okay. Itu sahaja dari saya. Babai and Good Luck all !

p/s : Tip itu saya reka sendiri. Tiada curi-curi dari blogger lain :)
Sumber Imej : Google Malaysia

5 November 2011

0 Fakta Khas Tentang Domain?

Assalamualaikum kawan-kawan.

Apa khabar semua? Harapnya sihat-sihat sahaja. Esok kan raya. Kalau tidak sihat, asyik demam je, tidak boleh rayalah kan. Jom jadi sihat. Tiru macam saya :D

Tadi semasa saya tengah view in group Budak Budak Bloggers, saya jumpa apa? Cuba teka? Okaylah. Saya straight to the titik. Saya tak jumpa apa-apa pun. Sengaja mahu bagi suspen sikit. Saya nak share satu fakta khas dengan korang? Korang tahu tak apa itu domain co.cc ? Domain co.cc ini merupakan domain free. Kalau tak silap, sampai satu tahun sahaja. Ini pun ada orang yang bagitahu. Domain co.cc ni lebih kurang macam domain dot com lah. Kalau tak pun, domain dot com dot my.

Tadi semasa saya nak view salah satu blog yang pakai domain jenis co.cc ni. Saya berasa sangat terkejut. Sebenarnya bukan terkejut sangat. Melebih-lebih punya admin. Anti virus saya block semua akses ke blog yang menggunakan domain co.cc! Semua blog yang menggunakan domain co.cc ini dikategorikan sebagai Malware site (Potentially Harmful Website). Saya guna Anti Virus Avira Premium Security Suite. Ada blogger   beritahu yang mereka masih lagi boleh akses blog berdomain co.cc ni. Mungkin ianya bergantung kepada jenis-jenis Anti Virus. Saya pun kurang pasti. Kalau Kaspersky dengan Mc Afee? =.=

Bunyi khabar, domain co.cc ni kena block dengan Google. Katanya ada SPAM. Kesahihannya, saya tidak pasti. Saya cuma NO COMMENT je sebab saya ini bukannya orang GOOGLE. Saya cuma seorang Founder GOOGLE je :)

Saya share screenshotnya ek. Domain blog yang diblock aksesnya ini hanya untuk pameran semata dan mata.  Sekadar bukti apa yang sudah berlaku. Mereka tidak bersalah. MALWARE itu yang bersalah. Mungkinlah juga MALWARE itu salah landing kat situ. Siapa tahu? ^__^

Okay. Itu sahaja perkara yang ingin saya share.

Babai :D

4 November 2011

2 New Look. Oh! Yeahh!

Assalamualaikum kawan-kawan.

How the look of my new design? Is it cute or not? Sorry if it is not so cute. I will try my best in designing. Now, there are no more Flash Header or Animation Header. It was very difficult to make this kind of Flash Header. I am very tired of playing with this kind of tool. There are many tool to be click. Oh! So difficult. You can try play with those tool and you will know how difficult it is. p/s : sorry for this poor english spelling and grammar.

Hari ini saya mahu memperkenalkan new skin look blog saya. Baru sahaja bersalin cover. Kalah Ular Sawa dalam penjara comel di  Zoo Negara. Untuk new skin look ini, no more Flash Header. Terlampau sukar mahu bermain dengan tool dalam Adobe Flash. Pening !

Macam mana dengan new look ini? Comel kah? Cute kah? Menarik kah? Wonderful kah?
Comel kan gambar budak lelaki pada header ini? Itulah gambar saya kalau anda semua mahu kenal. Jangan jealouslah ya! Saya sudah review semua blog. Tiada lagi yang menggunakan gambar ini. Jadi, jangan cuba hendak guna gambar ini. Amaran TEGAS! Hoho :D

Okay. Itu sahaja. Tiada idea mahu taip apa di sini.

Babai.

p/s : Saya dendangkan covered music dari Maddi Jane.

2 OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain

Assalamualaikum kawan-kawan.

Hari ini saya join satu lagi contest. Kali ini bukan contest, tetapi GiveAway. Apa itu GiveAway? Pada pendapat saya, GiveAway ini maksudnya macam Freebies lah kan. Bagi hadiah secara free. Ohseemm! Best!

Tajuknya ialah Ohseem GIVEAWAY! GiveAway ini telah dianjurkan oleh tiga orang Blogger iaitu Ain, Faqihah dan Scha. GiveAway ini bermula dari 1 November hingga 30 November tahun 2011. So, kalau ada sesiapa yang nak join, masih lagi ada kesempatan. Nak join? Boleh klik banner tersebut.
Harapan saya untuk GiveAway ini. Saya harap saya boleh menang Keychain Angry Birds. Kalau tak boleh keychain, Coklat 35 Cavity pun tak apa. Kalau tak boleh jugak, Chocolate Berblut pun tidak mengapa. Kalau memang kesemua itu pun tak boleh, top up pun saya masih lagi terima. Itulah harapan saya. Harap saya menang GiveAway ini :D

Untuk syarat penyertaan :
  • Mesti ada blog dan warganegara MALAYSIA
  • Wajib follow blog FaqihahAinScha untuk mengetahui perkembangan dari semasa ke semasa
  • Like page SchaAinFaqihah.
  • Hanya Lelaki dan Perempuan SAHAJA :>
  • Buat satu entry yang bertajuk "OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain".
  • Ikut suka korang nak buat entry panjang or pendek. Letak banner contest. Linkkan terus ke blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha) atau Ain (Jika korang dari blog Ain)
  • Dah buat entry? Okay. Kalau dah, copy link tu dan pastekan anda link tersebut di blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha) atau Ain (jika korang dari blog Ain) di RUANGAN COMMENT.
  • Tag 1 orang atau LEBIH. Makesure diorang tahu OK. :)
  • Disunatkan follow blog/like page sponser di SINI. hehe. Sunat :) 

Itu sahaja dari saya. Pesanan kepada penganjur Contest. Jangan lupa pilih saya. Hehe :D

Saya tag : Amin Aizuddin

Babai...

2 November 2011

1 CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA


Assalamualaikum kawan-kawan ^__^

Apa khabar? Lama tidak mendengar khabar korang :D Rindu nak berblogging. Asyik Facebooking je. Haha ^__<

Okay. Saya akan straight to the point. Hari ini saya menaip satu entri khas. Entri apa? Cuba teka? Cepat ! 1 jam berlalu. Wakawaka :D
=.=
p/s : Tak lawak pun kan? Saya gelak sorang.

Ini contest kedua yang telah saya join. Mungkinlah. Saya memperkenalkan CONTEST BLOG MENAWAN KALBU BY ASKARR PINK & AMALINA. Contest ini telah dianjurkan oleh dua budak blogger iaitu Askarr Pink & Amalina. Askarr yang mana pun saya tak kenal O.o

Untuk makluman semua, tarikh tutup contest ini adalah pada awal bulan Disember @ December @ Bulan Dua Belas bersamaan dengan 24 November 2011. Abaikan tarikh pada banner! Buat sesiapa yang mahu join contest ini, join awal-awal. Nanti terlewat pula. Banyak hadiah tau. Semuanya best of the best. Poor english word and rojak word kan? Jom jenguk hadiah. Baru ada semangat nak join.
  • FIRST PRIZE : RM30 TOPUP (Maxis, Digi, Celcom)
  • SECOND PRIZE : RM20 TOPUP (Maxis, Digi, Celcom)
  • THIRD PRIZE : RM 10 TOPUP (Maxis,Digi, Celcom)
  • *Kalau taknak topup, bank-in pun boleh tapi hanya BANK ISLAM sebab tu je bank yang ada kat kawasan rumah kami, haha.
  • SAGU HATI (2 PEMENANG) : Header, post footer, doodle or tab menu. (Based on your request).
  • Special (2 PEMENANG) : Unique PhotoFrame sponsored by Kak Innanie.

Cara pemilihan pemenang adalah seperti berikut :
  • Blog yang simple dan tidak lambat loading.
  • Blog yang tidak mempunyai banyak widget-widget yang mengarut dan susunan widget yang kemas.
  • Owner blog yang mesra dan ceria like we all, haha.
  • Header yang membuatkan kami boleh tertawan.
  • Blog yang kreatif design.

Okay. Itu sahaja. Untuk syarat contest, korang boleh klik banner. Jangan lupa join okay. Kepada Askarr Pink, jangan lupa pilih saya to win this contest. Wakawaka. Jangan harap leeeee....

Saya tag dua blogger :

Babai....